December 31, 2010

Anak ku sudah bersekolah...

Salam Cuti Bola dan akhir tahun untuk semua...
Post kali ni berkisar tentang anakku balqis yg kini telah menjejakkan kaki ke darjah 1..mudah2an akan ada post2 pada masa akan datang"anakku menjejakkan kaki ke asrama penuh..(betulke nk berpisah dgn mama??..) "dan "anakku ku menjejakkan kaki ke universiti of ????" hehe..insyallah..mama ni berangan lebih mcm papa lak..huhu..tapi sekurang2nya mama berangan kan kejayaan anak2 bukan berangan nak *psstt*(rahsia separa sedar)..

akis1

kami antara yg paling awal tiba..maklumlah,akis tak pernah ada masalah utk bangun pagi jika nak dibandingkan dgn abg ngah nanti..aduh..tak tau ler mcm mn dgn abg ngah nak ke sekolah minggu dpan..tentu lpas ni aku punya speaker kena add ampifier with echo pd waktu pagi..

akis2

logo

nama kelas sementara balqis.Kelas sebenar akan ditentukan setelah mereka duduki peperiksaan pada 4hb jan nanti..pergh..nak masuk darjah 1 pun ada peperiksaan penilaian.Ini bagi menapis kebolehan murid2 dari segi membaca,mengira dan lisan...(kasihan mereka...).Mengikut taklimat yg diberikan pada februari dan april pun dah start ujian.UPSR bagi mereka(2016) penilaian dari kementerian hanya 50% dan selebihnya akan dinilai dari penglibatan dan keputusan oleh sekolah sepanjang pengajian mereka..uhhhh!!dah kena add commonskills..no more achievement test only..(see...well ...kan aku dah ckp dulu...zalina...)heheh

ma@akis1

ma@akis2
mama

ha...kad hijau ni aku kenal...klu dapat jer..dan nampak van putih masuk..dah menggigil lutut mokcik..hehe..bau bilik dan bunyi zink peralatannye je dah semput dan senak perut aku..huhu
sekarang korang rasakan...heheheh....SERONOKNYER.......


menu

cadangnyer..nak bg duit syiling 50 sen dalam 2@3 supaya akis senang berbelanja..tapi kami tergelak ble gi kantin dan tgok senarai harga makanan yg dijual..korang tgok je la..agak2 berapa aku kena bagi untuk sehari bagi anak aku yg kuat makan ni...arghhhh!!!!

5 comments:

Jasfyra said...

dah besar anak mama n papa.dah masuk darjah 1.anak saya lak tahun depan baru darjah 1.mahal kan food kt kantin sekolah skg ni.kita dulu2 murah je..hehe

Zliena said...

betul jasfyra..dulu kita bw 40sen pun dah bnyk ler tu..la ni 4 hinggit pun dia kata mcm tak cukup plak..siap ble belikan kawan2 air sbb kawan nyer duit tak cukup..(bukan x cukup sbnrnya,tapi depa tak pandai kira duit..)heheheh. Mcm ni tokey balak pun leh bankrupt...huhuh

Hikari said...

lg 7 tahun anak aku plak..

bukankatakesat said...

uii...mahalnye harge.
macam ade pesaing je kantin tu nk letak harge mahal2.

Zliena said...

nazuha: 7 tahun lagi mee sepinggan akan jadi 7 hinggit ler...heheh

bukankatakesat:mmg x de pesaing pun hanya satu owner je yg ada ..tapi think +ve dia nak naik haji cepat ler tu..huhuhu

Post a Comment

Term of Use